Årskontrol – hvem, hvad, hvor?

For at sikre, at du, som patient med en kronisk sygdom (fx KOL, diabetes, knogleskørhed, stofskiftesygdom, hjertesygdom m.v.) får den korrekte behandling, tilbydes du en årlig kontrol i klinikken. Vi anbefaler, at årskontrollen foretages i den måned, hvor du fylder år.

Årskontrollen består af to fremmøder med ca. en uges interval; et på vores laboratorie, hvor du får foretaget diverse undersøgelser og et til opfølgning ved lægen eller sygeplejersken, hvor din medicin og resultaterne af ovenstående undersøgelser gennemgås.

På laboratoriet vil du afhængig af din diagnose få foretaget fx EKG, måling af blodtryk, blodprøvetagning, lungefunktionsundersøgelse m.v. Derudover skal der altid kontrolleres urin, og vi beder dig derfor medbringe en frisk urinprøve til fremmødet på laboratoriet – du må meget gerne benytte vores toilet, hvor der står remedier til brug. Hvis du medbringer urinprøve hjemmefra, så vær opmærksom på, at vi kun tager imod urinprøver i sterile urinbægre med skruelåg. Disse kan afhentes forud for tiden i klinikken eller købes på apoteket.

Tidsbestilling

Er det tid til årskontrol, kan du booke tid ved at kontakte os på telefon 7030 5844 mellem kl. 9.30 og 12.00.

Hvis du har flere kroniske diagnoser, kan det være en fordel at dele årskontrollen op i flere konsultationer.

Recepter

Ved årskontrollen fornys recepter til dit faste medicin, så du kan afhente dette på apoteket løbende over det næste år. Når du afhenter din sidste recept, er det tid til at booke næste kontrol.